RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann dømt for fildeling

Sist oppdatert:
En mann på 34 er dømt til betinget fengsel i 90 dager og 10.000 kroner i bot for fildeling.

Dommen falt i september, men det var først onsdag at dommen ble kjent. Det var ikke snakk om «vanlig» fildeling av film og musikk, men organsiert aktivitet for en piratgruppe.

Retten mente at mannen var deltager i en internasjonal piratgruppe som gjorde filmer og programvare tilgjengelig for gruppens 289 medlemmer, melder VG Nett.

Gruppen hacket seg inn på andres datamaskiner og benyttet disse til å opprette egne fildelingsservere. 34-åringen gav en klar tilståelse.

- 34-åringen sørget for nettplass hos en nettvert i Oslo. Her la deltakere i gruppen ut opplysninger om hvilke programvarer, spill, filmer de hadde lastet opp til FTP-servererne, samt opplysninger om IP-adressen med brukernavn og passord til serverne der piratvarene kunne finnes. Han var derfor delaktig til spredning av dette materiale, sier politiadvoka Espen Skjerven til VG Nett.

Les flere IT-saker på vår IT-seksjon her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere