RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn foretrekker Norge

Sist oppdatert:
Bare en av tre nordmenn velger å legge ferieturen til utlandet.

Hele 86 prosent av alle nordmenn var på ferie i fjor. Og de aller fleste velger Norge som sitt ferieland. Hele 64 prosent av oss velger å feriere i hjemlandet, avslører en fersk MMI-undersøkelse om nordmenns reisevaner laget på oppdrag for messen "Reiseliv 04".

- Nordmenn er svært tradisjonelle i sine reisevaner. De foretrekker å reise i Norge eller i andre nordiske land. Særlig barnefamilier velger Danmark eller Sverige som ferieland, sier seniorrådgiver Terje Svendsen i MMI til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire..

En av fire prosent reiste på ferie til Sverige, Danmark eller Finland i løpet av 2003 Ifølge Svendsen mener trendene har endret seg lite de siste årene.

- Vi er stort sett stabile i reisemønsteret vårt, sier han.

Velger Spania

Nest etter Norge og Norden foretrekker nordmenn å feriere i Syd-Europa. Aller mest populært er Spania.

- 13 prosent velger Spania. Særlig seniorer over 60 år foretrekker Spania. De unge velger gjerne andre steder, fortsetter Svendsen, som sier han er litt overrasket over at vi ikke er mer nysgjerrige på andre reisemål.

- Jeg hadde kanskje trodd vi ville vende blikket mot andre steder i Europa, sier han.

Ifølge undersøkelsen reiste 6 prosent til Hellas og 4 prosent på ferie til Frankrike i fjor. Bare 3 prosent reiste til Øst-Europa.

Nordmenn er opptatt av å besøke familie og venner. 21 prosent reiser på ferie til familie og venner. I tillegg blir hytta og campingplassene flittig besøkt.

Blir hjemme

Ifølge undersøkelsen har 28 prosent av oss ikke lagt konkrete ferieplaner for det nye året. Av de som har bestemt seg ønsker 20 prosent seg til Sør-Europa. 11 prosent vil besøke slekt og venner, og 26 prosent skal feriere i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere