RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn har minst å leve av

Sist oppdatert:
Nordmenn sitter igjen med mindre til eget forbruk når skatter og avgifter er trukket fra, enn lønnsmottakere i de fleste andre europeiske land.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Det er bare danskene som har mindre igjen i lommeboka etter at skatt er trukket fra og inntekten justert for levekostander, viser en undersøkelse fra revisjons- og rådgivningsselskapet KPMG.

Beregningen er gjort av et lønnsbeløp på 67.200 euro, eller rundt 552.000 kroner. Det er ikke et svært høyt skattenivå som gjør at nordmennene har mindre å rutte med, men justeringen for levekostnader etter skatt.

- Videre vil det være svært ulikt hvilke ytelsesnivå man kan forvente fra det offentlige. Derfor vil slike sammenligninger aldri være eksakt vitenskap, men de gir oss likevel en pekepinn på hvordan en lønnsmottager har det i Norge, sammenlignet med andre land, sier advokatfullmektig Torbjørn Stokke i KPMG til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere