RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge dyrest i Europa

(Pressebilde)
Sist oppdatert:
Norge er dyrest i Europa både når det gjelder elektronikk og alminnelige forbruksvarer, ifølge en internasjonal prisundersøkelse.

Det er nettstedet Pricerunner.com som jevnlig undersøker prisene i Norge og 16 andre vesteuropeiske land. Nå er Norge kåret til det dyreste landet i Europa for andre år på rad, skriver VG.

I gjennomsnitt ligger prisene på de 44 undersøkte varene 42 prosent høyere i Norge sammenliknet med resten av Europa. Sigaretter, brennevin, bensin og burgere er særlig dyrt her til lands.

Også forbrukerelektronikk er dyrt i Norge. Reiser du til Østerrike, kan du regne med å spare 40 prosent på produkter som digitalkamera og DVD-spillere. Til sammen kommer Østerrike nest best ut i undersøkelsen. Italia er aller billigst.

De nordiske landene okkuperer de fire øverste plassene på lista over de dyreste landene, med Norge på topp og Sverige på fjerdeplass.

For ett av de 44 undersøkte produktene er Norge imidlertid det billigste landet å handle i. Det gjelder parfymen Poeme Eau de Perfume, som kun koster 541 kroner her til lands. I Hellas må du ut med 843.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere