RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge får ny Microsoft-sjef

(Microsoft)
Sist oppdatert:
Sjef for Microsoft Norge, Birger Steen, tar nå over jobben som administrerende direktør for Microsoft Russland. Hvem som tar sjefsjobben i Norge er ennå ikke klart.

Foreløpig vil Klaus Holse Andersen, Microsofts sjef for Nord-Europa, ta over skuta. Han er tidligere sjef for Microsoft Danmark og har også vært midlertidig sjef for Microsoft Sverige.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer håper selskapet å ha en ny, norsk leder på plass innen Steens fratredelse den 15. oktober. Han begynner i Russland den 1. november.

Tidligere har Birger Steen vært konsernsjef i SOL, direktør for forretningsutvikling i Schibsted-konsernet, konsulent i McKinsey og jobbet med oljehandel i Øst-Europa.

Russisk språk og kultur skulle by på få problemer for mannen om er sivilingeniør fra datalinjen ved NTNU, MBA fra INSEAD i Frankrike og utdannet i russisk ved Forsvarets skole i Etterretnings- og sikkerhetstjeneste.

- Microsoft er et utfordrende og spennende selskap med store utviklingsmuligheter og handlingsrom for den lokale lederen. Som multinasjonal aktør har vi behov for å forstå og engasjere oss i de spesielle utfordringene det enkelte lokale markedet står overfor. Desto mer integrert teknologien blir i alt vi foretar oss, desto større blir også dette behovet. Jeg har fått anledning til å lede det norske selskapet i denne retningen, og ser frem til å ta fatt på dette arbeidet også i Russland, sier Birger Steen om utnevnelsen.

Microsofts kontor i Russland er knapt nok større enn det norske kontoret, verken i omsetning eller antall ansatte, men har et langt større potesial. Programvaregiganten har litt over 200 ansatte, en omsetning på 150 millioner dollar, og har en vekst på mellom 30 og 50 prosent i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere