RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge har reisefeber

Sist oppdatert:
Aldri før har nordmenn flydd så mye på ferie. Pengene renner inn i til fly- og charterselskapene.

Charterselskapene setter nye prisrekorder og flyene er stappfulle. Samtidig melder Norwegian og Sterling om stadig fullere fly. Det er med andre ord gøy å drive i feriebransjen nå.

At sommeren 2005 kom til å bra har ekspertene i charterbransjen regnet med lenge.

- Alt tyder på at vi slår fjoråret og setter ny rekord, sier en fornøyd informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson, til TV 2 Nettavisen.

I Star Tour har antall bestillinger ligger mellom 10 og 20 prosent over fjoråret helt siden første nyttårsdag.

- Vi har kun solgt halvparten så mange restplasser i år, fortsetter Petterson.

Mindre restplassalg betyr mer penger i kassa. Flere billetter er solgt til ordinær pris, og Star Tour kan derfor vente seg en vekst i omsetningen som er ganske mye bedre enn 10 til 20 prosent for 2005.

- Jeg har ingen tall å komme med nå, men alle vet jo at jo flere seter du selger jo bedre går det. Kabinfaktoren ligger på det optimale, og deg gir jo suksess i kassa, for å si det sånn, sier Petterson.

Hun mener det er den dårlige sommeren i 2004, en kald junimåned og god økonomi som presser frem rekorden.

- Billigere etter skoleferien
Norges største charteroperatør, My Travel, registrerer også en knallvekst. My Travel eier Ving og Saga solreiser.

- Salget kom veldig tidlig i år, og vi har en vekst på samme størrelse som Star Tour, sier salgssjef Christian Grønli i My Travel til TV 2 Nettavisen.

I store deler av juli har det ikke vært et eneste ledig sete på flyene til My Travel.

- Antall restplasser har vært på et absolutt minimum. Nå er det ting som tyder på en forandring i været her, og det vil nok medføre til at trykket fortsetter utover i august, sier Grønli.

- Hva skal man gjøre hvis man vil ha en billig sydenferie nå?

- Hvis du har mulighet til å vente et stykke ut i august så kan du spare penger. Men hvis du vil ha noe før skoleferien er over, så er det veldig lite å velge mellom, sier Grønli.

Løpende rekorder
Også flyselskapene kan glede seg over den enorme reiselysten. Norwegian og Sterling har måned for måned meldt om høyere trafikk på sine ruter.

Norwegian kunne i juni notere en vekst i trafikken på hele 55 prosent sammenlignet med juni i 2004. Samtidig økte kabinfaktoren til selskapet med 13 prosentpoeng til 82 prosent. Det betyr at veksten i selskapet først og fremst skyldes fullere fly og ikke flere flyavganger.

Også Sterling kunne skryte av gode junitall. Flyselskapet fraktet 13 prosent flere passasjerer i juni i år enn i samme måned i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere