RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge med 15,2 milliarder i overskudd

Foreløpig viser regnskapet over Norges handel med utlandet et overskudd på 15,2 milliarder kroner i juli i år. Samme periode i fjor var overskuddet på 13,7 milliarder kroner.

Handelen med varer og tjenester med utlandet ga et overskudd på 13,9 milliarder kroner i juli i år. Varebalansen gikk ned med 0,8 milliarder fra juli i fjor, mens tjenestebalansen økte med omtrent 300 millioner kroner, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Økt vare- og tjeneste import
Det ble totalt eksportert varer for 36,5 milliarder kroner i juli, en nedgang på 0,4 milliarder i forhold til samme måned i fjor. Vareimporten økte med 0,4 milliarder i samme tidsrom.

I juli eksporterte Norge for 15,6 milliarder kroner. Sammenlignet med året før var tjenesteeksporten 1,2 milliarder kroner høyere i år. Total import av tjenester økte med 0,9 milliarder.

Økte lønn- og formuesinntekter
For rente- og stønadsbalansen er det foreløpig et overskudd på 1,3 milliarder kroner i juli i år. På samme tid i fjor var det et underskudd på 0,6 milliarder kroner. Nettolønn, formuesinntekter fra utlandet og netto løpende overføringer til utlandet har steget.

Norske finansinvesteringer i utlandet var i juli i år positive med 80,4 milliarder kroner. Utenlandske investeringer i Norge på samme tid var pluss 73,2 milliarder kroner.

Norges nettofordringer til utlandet økte med 6,9 milliarder kroner i juli i år, og var ved utgangen av måneden omtrent 930,9 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere