RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges beste kameramobil

Sist oppdatert:
Sony Ericssons nye K750 har Norges beste innebygde kamera. Vi har testet vidunderet.

TV 2 Nettavisen kikket på K750i da mobilen bare var kommet som prototype, og ble slått av den plastikkaktige følelsen og den knirkete utførelsen.

Nå er telefonen klar for salg, og Sony Ericsson har kvittet seg med alle barnesykdommene som designet hadde.

Best på bilde
Utseendemessig minner telefonen mye om klassikeren T630 og dens oppfølger K700. Kanskje litt kjedelig, men Sony Ericsson har tidligere hatt stor suksess med dette designet.

Men kvalitetsmessig er det ingenting å si på mobilen. Tastene fungerer godt, plastikkfølelsen er forsvunnet og dekslet knirker ikke lenger.

Telefonen er så langt Norges beste kameramobil, med hele 2 megapikslers kamera innebygd.

Ekstra minne
Internminnet er på 32 megabyte, og et ekstra minnekort med 64 megabyte følger med når du kjøper telefonen. Dermed får du massevis av plass til både bilder og musikk, noe som er kjekt når mobilen også har mp3-avspiller.

Selve bildekvaliteten er superb, de to megapikslene gir deg gode og skarpe bilder.

Nå er ikke megapiksler alt som betyr noe for å få bra bilder, også optikken må være god. Vi har tidligere testet mobiler med megapikselkamera som gir mye dårligere bilde enn en kameramobil med lavere oppløsning.

Supre bilder
Men Sony Ericsson har tydeligvis jobbet mye med programvaren også, og gir deg meget bra bilder. Fortsatt sliter mobilkameraet med bilder tatt i mørke omgivelser, men mobilgiganten leverer blits som ekstrautstyr til K750.

Med autofokus, 4 x digital zoom og anti røde øyne spiser nå K750 seg inn i markedet blant de billigste digitalkameraene.

Ellers er telefonen fullpakket med funksjoner, både mp3- og radiospiller, Blåtann, 3D-spill og kalenderfunksjoner som en profftelefon bør ha.

Mp3-spiller
Vi ble også øyeblikkelig begeistret for mp3-spilleren, lyden er svært bra og spilleren lar seg enkelt betjene uten at du må knote inne i selve menyen for å styre sangene.

Radioen var dessverre ikke like bra, det blir litt for mye skurring.

Men K750 har støtte for RDS, som betyr at du automatisk får informasjon om hvilken kanal du hører på skjermen. Det gjør det også mye enklere å lagre kanalene.

Mangler Edge
Det vi savner mest er muligheten til å surfe raskt på internett.

Mens Nokia knapt leverer en telefon uten støtte for Edge, som betyr at du får mobilsurfe minst like raskt som når du bruker en dobbel isdn-linje for å surfe på pc-en, har Sony Ericsson ikke satset på denne teknologien.

Det trekker ned.

Konklusjon
Sony Ericsson har klart å lage markedets beste kameramobil - så langt - men vi savner det spennende designet svensk-japanerne er kjente for.

Likevel må det bli en femmer på K750, ganske enkelt på grunn av de fantastiske gode bildene den tar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere