RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk bioteknologi på jumboplass

Norsk satsing på bioteknologi ligger fortsatt i startgropa sammenlignet med USA, Storbritannia, Danmark og Sverige.

Næringsliv basert på bioteknologisk forskning er et internasjonalt satsingsområde. USA ligger i fronten, med en rekke andre land vi gjerne sammenlikner oss med, hakk i hæl. Men Norge står fortsatt på startstreken, skriver nettstedet Forskning.no.

Stipendiat Lillian Waagø har gjort en studie hvor hun sammenlikner bioteknologiske bedrifter i Massachusetts (USA), Medicon Valley (Øresundregionen, Danmark/Sverige), Cambridge (UK) og Norge.

- I dette bilde ligger USA på topp, både når det gjelder antall bedrifter, antall ansatte, størrelsen på investeringer og antall patenter, mens Storbritannia ligger på en god annenplass. De bioteknologibedriftene vi undersøkte hadde hatt en rekke investeringsrunder, og vi fant at en gjennomsnitts investering i en bedrift i USA lå på 6,7 millioner dollar. I Norge lå den kun på 1,1 millioner dollar, sa Waagø på et seminar onsdag om bioteknologisk forskning ifølge Forskning.no.

Hun synes det er verdt å merke seg at Danmark og Sverige gjennom forskningssamarbeidet i Øresundområdet, ligger betydelig foran Norge på alle fronter. Gjennom etableringen av det som kalles Medicon Valley, har våre nordiske naboer ifølge Waagø maktet å etablere et solid bioteknologisk cluster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere