RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk industri sinker på forskning

I Norge reduserer vi innsatsen på forskning og utvikling, mens svenske bedrifter ligger milevis foran.

Sveriges fem største bedrifter bruker over 20 ganger mer på forskning enn de fem største norske, skriver Aftenposten.

Naboene bedre
Forskjellen ser heller ikke ut til å minske i nærmeste framtid. Fire av de fem største norske teknologiselskapene reduserte sin satsing på forskning og utvikling i fjor, mens i nabolandene økte alle de største bedriftene sin forskningsinnsats.

Det er Microsoft Norge som har undersøkt årsrapportene til 103 nordiske industribedrifter.

- Nordisk næringsliv kan ikke konkurrere på lønn, derfor investerer nabolandene våre i innovasjon, sier direktør Toni Fadnes i Microsoft Norge.

Ingen unnskyldning
Microsoft-direktøren kjøper verken unnskyldningen at norsk industri er råvareorientert eller at de norske selskapene gjennomgående er forholdsvis små.

- Som en stor leverandør og viktig samarbeidspartner til norsk næringsliv blir vi bekymret. Fra vår egen bransje vet vi at de som slutter å utvikle seg får det tungt, sier han.

Et få lys i mørket er IT-bransjen, og ifølge Microsofts tall er fire av Nordens største innovatører i segmentet norske bedrifter. Dette er selskap som bruker over 20 prosent av omsetningen på nyutvikling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere