RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk Lotteridrift stevner staten

(Illustrasjonsfoto)
Spilleautomatselskapet Norsk Lotteridrift håper på jackpot og tar ut stevning mot staten ved Kultur- og kirkedepartementet.

Norsk Lotteridrift (NLD) er i dag landets største spilleautomatselskap.

Onsdag oversendte selskapet en stevning mot staten til Oslo tingrett. Årsaken er at Stortinget har gitt Norsk Tipping enerett på å drive spilleautomater, opplyser NLD i en pressemelding.

NLD ber tingretten om å avsi dom slik at selskapet kan fortsette sin virksomhet. NLD ber videre om en midlertidig forføyning slik at dagens aktører kan fortsette fram til saken mot Norge er ferdigbehandlet i EFTAs overvåkingsorgan ESA. ESA har reagert på politikernes beslutning om å gi Norsk Tipping enerett på å drive spilleautomater i Norge.

Loven om utvidelse av spillemonopolet ble vedtatt i Stortinget i fjor sommer. Norsk Tipping starter opp sin automatvirksomhet i august i år. Fra 1. januar neste år skal de fleste av dagens automater være fjernet, noe som innebærer at dagens aktører må være ute av markedet innen nyttår.

Norsk Lotteri og Automatbransjeforbund (NOAF) har tidligere stevnet staten i samme sak. Saken skal opp i Oslo tingrett i september, og NLD ber om å få sin sak behandlet samtidig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere