RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Norsk plattform blir ikke fjernet

Sist oppdatert:
Regjeringen mener betongunderstellet på Frigg-feltet bør bli stående etter at gasskranene blir stengt for godt til sommeren.

Frigg-feltet har vært i drift siden 1977, men nå er det slutt. 1. juli stenger oljeselskapet Total produksjonen for godt. Nå mener regjeringen at betongunderstellet til behandlings- og kompressorplattformen bør bli stående igjen i Nordsjøen.

Feltet ligger på grensen til Storbritannia, og britiske myndigheter har allerede godtatt at to betongunderstell blir etterlatt på britisk side.

Årsaken til at den norske regjeringen mener det er best å etterlate betongunderstellet, er at risikoen for tap av menneskeliv og annen skade er for stor ved fjerningsarbeidet.

Regjeringen støtter seg til OSPAR-konvensjonen (Oslo-Paris-konvensjonen om beskyttelse av det marine miljø i det nordøstlige Atlanterhav) hvor ingen av partene har innvendinger mot å etterlate betongkolossen på havbunnen.

Frigg-feltet består av fem plattformer på norsk og britisk side. Siden oppstart er det hentet opp 190 milliarder kubikkmeter gass fra feltet.

På Ekofisk-feltet lengst sør i Nordsjøen er 14 plattformer overflødige etter at Ekofisk II kom på plass. Plattformene skal fjernes, men ConocoPhillips mener den store Ekofisk-tanken i betong også bør bli stående på havbunnen.

Det er Stortinget som skal ta den endelige beslutningen om hvor mange av installasjonene på Frigg som må fjernes.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere