RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk selskap skal lete etter olje i Irak

Det norske oljeselskapet DNO har som en av de første vestlige selskaper undertegnet en avtale om å lete etter olje i de kurdiske områdene i Nord-Irak.

De kurdiske regionmyndighetene har kontrollert naturressursene i Nord-Irak siden 1991, men fikk under Saddam-regimet ikke lov til å utnytte ressursene i særlig grad. Nå åpner selvstyremyndighetene for oljeleting fra vestlige selskaper. Og et av de første ble DNO.

- Meget positivt
- Avtalen slik vi ser det, er meget positiv for DNO, og vi vurderer området til å ha et stort potensial med hensyn til olje og gassreserver, sier direktør Helge Eide i DNO til TV 2.

Han vil ikke ut med hvor mange millioner kroner selskapet satser på letingen, men håper at de første nordmennene kan være på plass i løpet av året.

Har Midtøsten-erfaring
DNO har allerede flere års erfaring fra oljeleting i Midtøsten, blant annet i Yemen. Nå håper de at også den nyinnsatte irakiske oljeministeren vil støtte avgjørelsen til de kurdiske selvstyremyndighetene.

- Vi tror at den fremtidige strukturen i Irak vil tillate kurderne å utnytte olje og gassressursene i dette området, og vi vil gjerne være med på denne utviklingen, sier Eide til TV 2.

Han vurderer sikkerheten i det spente området som tilfredsstillende, og sier den største faren med å dra inn i området er å eventuelt ikke finne olje. Han understreker også at den politiske utviklingen i Irak kan påvirke både avtalen med kurderne og oljeletingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere