RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk sild populært i Russland

For tiden selges det nesten like mye norsk som russisk sild i Russland. Derfor ønsker Eksportutvalget for fisk (EFF) å intensivere markedsføringen av norsk sild, for å øke det russiske konsumet.

- Etter at sildekvotene økte fram mot 2002 har den norske sildeeksporten til Russland vært forholdsvis stabil de siste to årene. Blant russiske produsenter går norsk sild for å være det beste råstoffet. Av en eller annen grunn mener de at islandsk sild ikke holder samme kvalitet, sier markedskonsulent for Øst-Europa Julia Seljeseth i EFF til NTB.

I fjor ble det eksportert 168.000 tonn sild til Russland som er det største enkeltmarkedet for norsk sild. Totalt er Russland det fjerde største markedet for norske fisk- og sjømatprodukter etter Danmark, Japan og Frankrike.

Seljeseth forteller at leverandørene av russisk sild har bedret kvaliteten betraktelig de siste to-tre årene. Ofte vet ikke de russiske konsumentene hvor råstoffet kommer fra.

- Vi vil derfor jobbe for å markedsføre norsk sild i Russland, og bygge preferanser for norsk råstoff. Målsettingen må være å øke det russiske konsumet av sild, sier Julia Seljeseth.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere