RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk spiontokt i tysk havneby

Sist oppdatert:
Norske fiskeriinspektører tar spionmetoder i bruk på jakt etter tyvfiskere i Barentshavet.

På havna i Bremerhaven i Tyskland samlet norske fiskeriinspektører torsdag informasjon om russiske fiskelandinger uten at mannskapene om bord på de mistenkte fartøyene visste hvem de hadde med å gjøre, skriver Fiskeribladet.

Ifølge bladet opererte norske myndigheter som tyskere. Dekkoperasjonen om bord på tre transportfartøy hadde til hensikt å avsløre uregistrert russisk fiske i Barentshavet. Papirene fra kontrollen ble i går formiddag oversendt russiske kontrollmyndigheter.

- Vi har mistanke om at flere hundre tonn svartfisk er i Bremerhaven akkurat nå, sier fiskerioffiser Stig Flått ved Kystvakta til Fiskeribladet. Det skal først og fremst være Belize-registrerte «Griol» som er interessant.

- Fartøyet er tredjelands og satellittsporer ikke, og flaggstaten har ikke tillatelse til å drive omlastning i Barentshavet. Det russiske mannskapet om bord har forsøkt å unngå norske kontrollmyndigheter ved å gå langt ut i havet, sier Sigurd Richardsen fra Fiskeridirektoratet, en av dem som var med på «spiontoktet» til Bremerhaven ifølge Fiskeribladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere