RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk suksess i Barcelona

Sist oppdatert:
Norske MMC gir deg tv og spill på mobilen, og gjør stor suksess på mobilmessen i Barcelona.

Norske Mobile Media Company leverer mobil underholdning til din telefon, og stiller ut på innholdsområdet på 3GSM-messen i Barcelona.

OL gir rekord
Omringet av selskaper som reklamerer med bilder av mer, eller helst mindre, påkledde damer som vil selge porno til telefonen din, har det norske selskapet hatt stor suksess med sine seriøse innholdstjenester.

- Under OL har vi satt ny rekord i antall som har sett på mobil-tv. Hele 23.000 så tv på mobilen under første dag av lekene, sier daglig leder i MMC, Steinar Svalesen, til TV 2 Nettavisen.

Selskapet er riktignok norsk, men leverer innhold over hele verden. Med samarbeidspartnere og kunder som Toyota, operatøren 3, NRK og BBC, vil MMC sørge for at du ser både tv og deltar i kampanjer på telefonen din.

Nominert til prestisjepris
Nettopp samarbeidet med NRK har gitt MMC en nominasjon til en prestisjepris under 3GSM. Selskapet er nominert til prisen for beste mobile underholdningstjeneste i kategorien sport, for sin fotballmåltjeneste.

Hvem som vinner prisen avgjøres i kveld, og TV 2 Nettavisen kommer tilbake med vinneren.

Det er uansett hard konkurranse, MMC må utklasse giganter som blant andre BBC, Manchester United og Alcatal skal de stikke av med førstepremien.

- Vi fokuserer på tre hovedområder; mobil underholdning med spill, tv og nedlastbare videoer, interaktivt tv og mobil markedsføring, sier Svalesen.

Mobil-tv til massene
Han tror mobil-tv blir det neste store massefenomenet på mobilen.

- Vi har allerede i dag rundt 3.000 mobil-tv-sesjoner daglig, og under større hendelser øker dette kraftig, sier Svalesen.

MMC har allerede et samarbeid med mobiloperatøren 3 i Italia.

- Tidligere i år kjøpte italienske 3 et tv-selskap. De har gått fra å se på seg selv som en mobiloperatør til et medieselskap, sier han.

Prising
Det er likevel et par hindringer i veien for at mobil-tv skal ta helt av ennå. En av disse er prisen, særlig dersom du laster ned video til mobilen i utlandet.

- Vi snakker med operatørene og driver en utstrakt lobbyvirksomhet, kan du si. Noen ganger er det tekniske grunner til man ikke kan operere med fastpris, mens andre ganger er det en politisk beslutning fra operatørene. Jeg tror at markedet over tid kommer til å bli likt kabel-tv-markedet. Du har en grunnpakke med kanaler du har tilgang til, og så kan du kjøpe tilleggspakker, sier Svalesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere