RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ingvild Jensen (TV 2 Nettavisen)

Norsk Tipping i retten

Mandag skal lagmannsretten avgjøre lovligheten ved Norsk Tippings automatmonopol. Staten har tidligere tapt saken i Oslo tingrett.

Staten og Norsk Tipping har allerede tapt i Oslo tingrett, som slo fast at et monopol på pengespill er ulovlig.

Valgerd for monopol
Det norske kulturdepartementet bestemte i fjor vinter at Norsk Tipping fra 2005 skulle få enerett på driften av spilleautomater som gir pengegevinst. Hensikten var å begrense spillegalskap.

Det likte Norsk Lotteri og Automatbransjeforbund (NOAF) og Norsk Lotteridrift (NLD) dårlig, og gikk til sak for å hindre at Norsk Tipping fikk monopol på å drive med pengespillmaskiner.

Vant første runde
I Oslo Tingrett vant NOAF frem, men staten anket saken. Nå skal kampen føres videre i Borgarting lagmannsrett.

Automatbransjen mener at eneretten til Norsk Tipping er i strid med EØS-avtalens regler om fri bevegelse av tjenester og penger.

Staten på sin side anker fordi de mener å ha rett til å legge restriksjoner på avtalens friheter for å bekjempe spilleavhengighet.

Strengere regler
- Vi ser at automatene kan føre til spilleavhengighet, og at spilleavhengighet er et stort og økende problem, men monopol er ikke veien å gå for å bekjempe dette, sier NOAFs leder, Ottar Dalset.

Han mener det må bli strengere regler for hvor automater kan stå.

- I stedet for å bekjempe spilleavhengighet og vedta fornuftige begrensninger, tillater staten sitt eget spillselskap, Norsk Tipping, å drive massiv reklame og utvikling av nye spill, uttaler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere