RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk verdens-sensasjon

Sist oppdatert:
Norske Biotec Pharmacon har trolig funnet kuren for diabetes-sår. Markedspotensialet er enormt, trolig flere milliarder kroner.

Alfred Berg og Pareto Securities er i markedet for å hente inn mellom 100 og 110 millioner kroner til det norske selskapet Biotec Pharmacon. Bak selskapet finner vi Ludwig Mack-konsernet og Four Seasons Private Equity. Også Norgesinvestor ved Stein H. Annexstad og Jan Gunnar Hartvig er på eiersiden og i styret. Annexstad er tidligere sjef i Nycomed og innehar i dag styreformannsposten i Biotec Pharmacon.

Pris 450-500 mill.
Før emisjonen prises selskapet til mellom 450 og 500 millioner kroner avhengig hva investorene er villig til å gi.

Det er i sær sitt produkt for kurering av diabetes-sår som er revolusjonerende.

- Dette er et produkt hvor man enten får det til, eller ikke. Markedet er enormt og vil tilfredsstille alle regneark, sier administrerende direktør Gunnar Rørstad på en presentasjon for potensielle investorer onsdag.

- Og hvor stort er markedet?

- En omsetning på én milliard til Biotec Pharmacon med 80 prosents margin dersom vi lykkes med en 10% markedsandel i de viktigste vestlige markeder derav USA, sier Rørstad.

Han viser til et enormt marked. Over tre millioner mennesker i den vestlige verden lider i dag av alvorlige diabetes-sår. I USA alene amputeres tærne på 80.000 pasienter per år bare som følge av manglende effektiv behandling av diabetiske sår, ettersom det ikke fins gode nok behandlingsformer.

En behandling av diabetes sår koster i dag minimum 10.000 kroner, og ofte opp mot 50.000, opplyser Rørstad på presentasjonen at selskapet

Gull i Russland
Og hva er så sannsynligheten for at Biotec Pharmacon lykkes? Nylig avsluttet selskapet første fase av testing av produktet som heter SBG. Det åpne studiet som ble gjennomført i Russland viser at samtlige pasienter som ble behandlet med SBG ble friske. Studiet måtte imidlertid avbrytes fordi de pasientene som fikk beste alternativ behandling så at SBG fungerte så bra på de øvrige pasienter at de ville ta det i bruk selv med engang.

I fase to skal man blindteste produktet. Det vil si at verken lege eller pasient vet om det brukes SBG eller narremedisin på pasienten. Svaret om dette er en verdenssensasjon får man innen 18 måneder.

Biotec Pharmaco forsker også på produkter som skal hjelpe til i kreftbehandlingen, men her har selskapet fortsatt et stykke å gå, selv om potensialet også her er oppsiktsvekkende. Det farmasøytiske virkestoffet SBG er her tenkt brukt sammen med «block-bustere» som Avestin, Herceptin og Rituxan – produkter som alene og hver for seg allerede i dag selger for mer enn 1 milliard US dollar per år. SBG er tiltenkt å være et såkalt adjuvant, eller et kombinasjonsdrug som skal vesentlig forsterke helingen av kreft hos pasient som behandles med de ovennevnte produktene. Dersom fase II studiet på dette gir positive resultater forventes Biotec Pharmacon sitt SBG å bli solgt i sammenheng med de ovennevnte block-bustere. Inntektene til Bitoec Pharmacon vil i så tilfelle alene bli nok til å tilfredsstille alles mulige regneark, for å bruke Gunnar Rørstad sine ord.

God respons hos investorer
For å finansiere de kliniske studiene nevnt ovenfor, produserer og selger selskapet for øvrig en del ikke-farmasøytiske produkter.

Alfred Berg og Pareto er i disse dager rundt for å selge selskapet til potensielle investorer i Norge, Sverige og England. Hittil har responsen vært god. Emisjonen gjennomføres som en såkalt «book building»-prosess hvor endelig emisjonskurs ikke fastsettes før mot slutten. Rundt 7. november skal selskapet børsnoteres. Dersom investorinteressen er stor nok vil Ludvig Mack og Four Seasons selger inntil 25 prosent – i tillegg vil to av gründerne lette litt på beholdningen ettersom de må dekke forventet formuesbeskatning. Nedsalget er på inntil maksimalt 70 millioner til sammen.

Så gjenstår det å se om Rørstads spådommer om herredømme innen leging av diabetiske sår slår til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere