RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske piloter i faresonen

Sist oppdatert:
En avtale mellom pilotforeningene i SAS og SAS-ledelsen åpner opp for fjerning av norske piloter.

I går kom det frem at den svenske pilotforeningen og SAS-ledelsen hadde blitt enige om vilkår for fjerningen av 100 SAS-piloter. Da NA24 tok kontakt med SAS Braathens i går var dette ukjent stoff for de tilstedeværende.

NA24 - din næringslivsavis

I dag meldte danske Børsen at danske SAS-piloter har oppsigelser i vente etter at den norske, svenske og danske pilotforeningen har inngått en avtale.

Avtalen skal være en avvikelsesavtale der ledelsen kan se bort fra prinsippet om at de som er sist inn skal først ut ved oppsigelser.

Avtale bekreftes
I kveld får NA24 bekreftet at pilotforeningene har inngått en slik avtale med SAS-ledelsen, av informasjonsrådgiver i SAS Braathens, Knut Morten Johansen.

- Det er riktig at det er inngått en avtale mellom SAS og alle pilotforeningene. Avtaleperioden som er inngått varer ut 31.12 2007. Avtalen baserer seg på hvordan et eventuelt overtall av piloter i SAS skal håndteres. I tillegg til frivillig avgang er det slik at de med fullt opptjent tjenestepensjon i henhold til SAS penjonsplan skal gå først, sier Johansen til NA24

Norske piloter
På spørsmål om det er aktuelt at norske piloter må gå, og om det dreier seg om i størrelsesorden 100 avganger, kan det ikke svares konkret.

- Vi er ikke kjent med antallet, men med et totalt antall på 2200 piloter i SAS snakker vi ikke om noen dramatiske kutt i pilotkorpset. Vi kan ikke si om norske piloter vil bli rammet, men modellen vil gjelde likt for alle pilotene i alle SAS-selskapene. En plan på eventuell overtallighet vil vi først kunne se etter fellesferien.

Det ventes ytterligere informasjon fra SAS sentralt i morgen, og det lyktes ikke NA24 å få kommentar fra de norske SAS-pilotenes forening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere