RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog vil legge ned

Sist oppdatert:
380 arbeidsplasser er i fare på Norske Skog Union i Skien. Konsernledelsen vil legge ned produksjonen.

- Vi er en av verdens ledende produsenter av trykkpapir og må tilpasse vår kapasitet til det volumet som gir akseptabel inntjening, sier konsernsjef Jan Oksum i en børsmelding.

Selskapet skriver i en børsmelding at det arbeides med en plan om å legge ned produksjonene ved Norske Skog Union i Skien i første kvartal 2006. Konsernsjefen er nå til stede på fabrikken, der han informerer de ansatte om planene.

- Produserer for mye
- Man ser tydelig på våre resultater den siste tiden at vi har problemer med overkapasitet og lave priser. Dette er et fenomen som er mest tydelig i Europa. Vi er nødt til å tilpasse produksjonen til etterspørselen, sier Norske Skogs informasjonssjef Tom Bratlie til TV 2 Nettavisen.

Norske Skog Union produserer i dag 260.000 tonn papir i året. Når er fremtiden uviss for de 380 ansatte ved fabrikken.

- Vi kan love de ansatte en skikkelig behandling fra konsernet, sier Bratlie.

Nedtrykt
Stemningen er nedtrykt blant de ansatte på fabrikken. Ifølge NRK Telemark skal flere av de ansatte ikke ha møtt opp på jobb i dag.

- Det som har vært diskutert tidligere er ikke at bokpapir ikke har markedsmuligheter, men at det er overkapasitet på avispapir. Det finnes ikke overkapasitet i bokpapirproduksjonen. Det som nå kan skje er at Norske Skog i stedet gir et produksjonsvolum i markedet på 100.000 tonn til konkurrentene, sier tillitsvalgt Jan Grini ved Norske Skog Union til NRK.

Saken skal behandles på styremøte 2. august. Den endelige beslutningen skal fattes av bedriftsforsamlingen i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere