RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske spilleregler ikke truet

(scanpix)
Valgerd Svarstad Haugland sier at det ikke er noe i EU-domstolens praksis som tilsier at det norske regelverket for pengespill og lotterier ikke kan opprettholdes.

Haugland sier dette som en kommentar til EU-domstolens avgjørelse torsdag i den såkalte Gambelli-saken, ifølge en pressemelding fredag.

Kommersielle spilloperatører har hevdet at Norsk Tipping sitt monopol på pengespill i Norge er i strid med domstolens siste uttalelse om forståelsen av EU-rettens rekkevidde på pengespillområdet.

Kultur- og kirkedepartementet mener imidlertid EU-domstolens uttalelse kun bygger på domstolens tidligere praksis og ikke inneholder noe nytt i forhold til norsk lovgivning.

EFTAs kontrollorgan ESA konkluderte senest i desember 2002 med at den daværende norske lotterilovgivningen ikke var i strid med Norge forpliktelser etter EØS-avtalen.

ESA har senere mottatt klager på Stortingets vedtak om at Norsk Tipping skal få enerett på drift av utbetalingsautomater. Kultur- og kirkedepartementet kan ikke se at EU-domstolens uttalelse i Gambelli-saken har betydning for gjennomføringen av Stortingets vedtak.

Departementet er kjent med at ESA har avventet sin konklusjon i saken, blant annet i påvente av EU-domstolens uttalelse i Gambelli-saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere