RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian klager inn Frankrike

Flyselskapet Norwegian mener Frankrike diskriminerer flypassasjerer som flyr til og fra Norge med høye avgifter. Nå klager selskapet inn Frankrike for brudd på EØS-reglene, med støtte fra Samferdselsdepartementet.

Norge er gjennom EØS-avtalen er med i EUs felles luftfartsmarked. Likevel må altså passasjerere som flyr til og fra Norge betale høyere avgifter til franske luftfartsmyndigheter enn de som flyr innen EU, skriver Nationen.

Et fly til Oslo fra Paris må ut med nesten dobbelt så mye i avgift per passasjer som et til Stockholm.

Samferdselsdepartementet reagerer på måten Frankrike opptrer, og har nå sendt et brev til de franske luftfartsmyndighetene. Departementet påpeker at Norge er medlem av det indre luftfartsmarkedet, og ber Frankrike revurdere sin avgiftspolitikk på bakgrunn av EØS-avtalen.

- Vi har ikke fått svar fra franske myndigheter ennå. Vi mener norske flyselskap skal være underlagt samme rammebetingelser innen dette luftfartsmarkedet som alle flyreiser innen EØS-området, inkludert EU, sier avdelingsdirektør Ottar Ostnes i Samferdselsdepartementet til Nationen.

Det er lavprisselskapet Norwegian som har satt i gang prosessen. Men også SAS har hatt problemer på flygninger fra Norge. På sine danske og svenske flyginger har SAS ikke måtet betale ekstraavgiften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere