RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian tapte 16 millioner

Foto: Kjetil Strømme (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Lavprisselskapet Norwegian gjør det bedre, men sliter fortsatt med å få endene til å møtes. Selskapet tapte 16 millioner kroner i fjerde kvartal.

Norwegian Air Shuttle endte fjerde kvartal med et resultat før skatt på - 16,7 millioner kroner.

Til sammenligning hadde selskapet et tap på 33,8 millioner kroner i samme periode året før.

Norwegians samlede resultat for fjerde kvartal 2003 før skatt og avskrivninger ble -10 millioner kroner. Lavprisoperasjonen gikk i break-even, mens F-50 operasjonen i Nord Norge og avviklingen av denne stod for underskuddet.

- 2003 var vårt første hele driftsår med lavpris-operasjon. Det har vært et spennende år med børsintroduksjon 18. desember, utvidelse av flyflåten og antall ruter innenlands og utenlands. Resultatet viser dessverre et underskudd, men det er ikke unaturlig i det første driftsåret, og er som forventet, sier adm. direktør Bjørn Kjos.

Driftsresultatet utgjorde minus 17,9 millioner kroner, mot minus 35,8 året før. Omsetningen endte på 276,5 millioner kroner i fjerde kvartal.

Selskapets årsresultat for 2003 ble et underskudd på 43 millioner kroner.

Enhetsinntekten (yield) ble redusert som følge av at flere passasjer fløy til lave priser. Selskapet har i perioden utvidet rutenettet i Norge med flere og lengre ruter, og opererte ved årsskiftet 12 ruter i Norge og seks ruter ut fra Norge.

- Konkurransen er tøff og det er press på prisene i markedet, men vi forventer at yielden øker i tiden framover, sier Kjos.

Totalt hadde Norwegian 1,2 millioner passasjerer på rutene innenlands og utenlands i 2003. Selskapet hadde en kabinfaktor (gjennomsnittsbelegg) i 2003 på 62 prosent, som er en økning på 52 prosent i forhold til 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere