RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær ny rekord for børsen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Oslo Børs var svært nær ved å sette ny årsrekord tirsdag. De store bankene nøt godt av oppløftende nyheter fra USA.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,59 prosent til 156,26 poeng. Den positive tendensen som ble startet mandag fortsetter dermed.

Oppturen tirsdag var likevel ikke nok til å sette ny årsrekord. Børsen nådde 156,55 poeng i september, og selv om hovedindeksen lå over det nivået gjennom store deler av dagen holdt det ikke helt inn.

Samlet ble det handlet aksjer for 2,5 milliarder kroner.

Bankene trakk opp
Det var bankaksjene og en RCL-aksje i comeback-humør som dro lasset tirsdag. Både DnB og Gjensidige NOR endte opp med henholdsvis 1,61 og 1,51 prosent. Banksektoren økte etter meldingen om en stor fusjon i USA hvor det er betydelig budpremie. Også Storebrand steg med 1,36 prosent.

En av taperne på børsen i går, Royal Caribbean Cruises, endte opp igjen i dag. Mandag kveld endte aksjen i pluss i USA, og i på Oslo Børs tirsdag ble det en opptur på 1,65 prosent.

Aker Kværner blant taperne
Aker Kværner er å finne blant taperne tirsdag. Aksjen endte ned 2,21 prosent, etter en fin stigning på børsen i går. Etter at Kredittilsynet sendte ut sin melding mandag ettermiddag steg kursen betydelig. Usikkerheten rundt Røkke-lånene gjennom Enskilda Securities kan bli retningsgivende for den videre kursutviklingen de kommende ukene.

Kredittilsynet har brukt fem måneder på å undersøke om lånene fra Kjell Inge Røkkes hoffmegler, Enskilda Securities, til Kjell Inge Røkkes selskaper er i samsvar med norsk lov. Enskilda-sjef Tom Vidar Rygh kaller det en ”teknikalitet” at lånene står oppført i Enskildas navn. Det er ikke meglerhuset som er den reelle långiveren.

Kredittilsynets folk skal ha hatt store problemer med å forstå hvordan lånene og de bakenforliggende konstruksjonene henger sammen. Det er et dårlig tegn.

Frontline måtte også finne seg i å ende i rødt. Aksjen falt med tankmarkedet etter kraftig oppgang de siste par dagene. Aksjen endte ned 1,1 prosent til 132 kroner.

Følg utviklingen på børsen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere