RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK med egen barnekanal

Konkurransen fra Disney Channel gjør at NRK ønsker å opprette sin egen barnekanal for å fange de yngste seerne.

- Vi trenger helt klart et norsk alternativ. En kanal som kan gi referanser til ens eget land og kultur, sier Kalle Fürst, sjef for barneavdelingen i NRK til VG.

Det skriver Kampanje.

NRK dominerer fortsatt barne-tv klokken 18.00, men i løpet av dagen ellers har Disney Channel oppnådd en markedsandel på 8,7 prosent i aldersgruppen 3-11 år.

- Det vanlige barne-tv klokken 18.00 opplever vi som sterkt, og slik situasjonen er i dag er vi ikke redd for at barna skal svikte den sendingen. Ikke minst fordi det er så mange foreldre som har vokst opp med barne-tv og vil at deres barn skal se på det. Men det er klart at dersom vi får en generasjon som ikke har noe forhold til barne-TV, kan det være bekymringsfullt på sikt, sier Fürst.

Han understreker overfor avisen at det ikke er noe galt med Disney, men at det er viktig at NRK som allmennkringkaster også har sin egen barnekanal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere