RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK-mekling uten EM-hjelp

Foto: NRK Design
Ettersom TV 2 har rettighetene til å sende årets fotball-EM, kan ikke NRKs fagforeing bruke EM som et pressmiddel ved lønnsforhandlingene. Dermed kan det bli NRK-streik fra torsdag morgen.

De neste to ukene blir travle for riksmeklingsmannen og de andre ansatte på meklingsmannens kontor. Det skal blant annet være møter med NRK-ansatte, elektrikere, bakere, oljearbeidere og parkeringsvakter som truer med streik, skriver Aftenposten.

Vanligvis har det vært mye støy rundt lønnsoppgjøret i NRK i forkant av store idrettshendelser og andre viktige mediebegivenheter. For fagforeningene har disse arrangementene vært et effektivt våpen.

Men i år er det konkurrenten TV 2 som har rettighetene til fotballen. Dermed mister LO-klubben Kringkastingens Landsforening (KL) mye av ammunisjonen sin.

Meglingen natt til torsdag blir uansett vanskelig, ettersom KL stiller andre krav enn de andre to fagforeningene i NRK. Kringkastings-ledelsen vil på sin side ikke godta andre krav fra KL enn fra de andre foreningene.

Foreløpig er det uklart hvordan streiken vil ramme publikum. 100 av 900 medlemmer blir tatt ut i første omgang, og listen offentliggjøres mandag.

Snart skal tre fagforeninger og Avinor forhandle, og blir det streik må store forsinkelser ved flyplassene fra torsdag 24. juni påberegnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere