RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny boom i it-bransjen

Både norske og utenlandske it-selskaper kan glede seg over gode resultater. I år vil det norske markedet trolig passere 40 milliarder kroner.

Fjoråret var et drømmeår for it-bransjen, og da spesielt for leverandører av maskinvare. Ifølge generalsekretær Per Morten Hoff i bransjeforeningen IKT Norge skyldes veksten blant annet norske bedrifters økte investeringer i it-utstyr, spesielt i pc'er og servere.

- Mange har fire-fem år gamle maskiner, og ønsker nytt jern. Det er en soleklar trend vi nå ser, sier Hoff til Dagens Næringsliv.

I tillegg har mange av de store selskapenes hjemme pc-avtaler begynt å løpe ut, og skal ut på anbud. Blant disse er DnB NOR, og enda flere anbud skal det bli i 2005.

Analysesjef Anders Elbank hos analysebyrået IDC i Danmark er Apple den store vinneren, mye på grunn av iPod. HP har tapt terreng til Dell, og IBM har gått noe tilbake.

Elbak anslår det norske markedet i underkant av 40 milliarder kroner, opp seks prosent fra 2003. I år skal veksten ligge på fem prosent, til rundt 42 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere