RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny dag ned for Dow Jones

Sist oppdatert:
Heller ikke onsdag klarte Nasdaq å stoppe den negative utviklingen på Dow Jones.

Gylne tider på Nasdaq klarte ikke å vippe markedet i verken den ene eller den andre retningen. Dow Jones har imidlertid steget jevnt siden slutten av november, og denne ukas røde tall skyldes trolig at flere velger å sikre gevinst.

Industri-indeksen Dow Jones falt med 9,63 poeng eller 0,1 prosent til 10.529,03 poeng onsdag.

Teknologi-indeksen Nasdaq steg for tredje dag på rad. Onsdag var oppgangen på 1 prosent eller 20,31 poeng. Nasdaq endte på 2077,6, ifølge AFP.

Intel bidro til å gjøre dagen så god for Nasdaq. Verdien av Intel-aksjen steg med 1 dollar til 33,90 onsdag, på grunn av en oppløftende nyheter fra selskapet.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen endte også i pluss, med en liten oppgang på 0,2 prosent eller 2,66 poeng, til 1126.33.

Markedet fordøyer den gode åpningen på året, tror analytikerne, og avventer viktige økonomiske data som skal legges fram, i håp om at disse skal vise at det fortsatt går riktig vei.

- Vi er litt nervøse med tanke på fjerdekvartalstallene, og du kommer ikke til å se noen tydelig trend i markedet før vi har disse tallene, sier Owen Fitzpatrick, sjef for USA-avdelingen i Deutsche Bank, ifølge AFP.

Fredag kommer tallene på nye arbeidsledige i desember.

- Markedet trenger tid på å fordøye gode tall i desember, i påvente av kvartalstallene som skal legges fram i løpet av de neste ukene, sier Russ Koesterich i State Street Corp. i Boston, til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere