RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny laksetopp

Mens lakseprisene stiger til nye rekordhøyder har Idar Vollvik kastet seg inn i oppdrettsnæringen.

Denne uken rapporteres det om laksepriser opp mot 43-44 kroner kiloen, og oppdrettsselskapene håver inn penger i et særdeles godt marked.

Lite smolt
Samtidig er smoltmangelen stor- både i Norge og for de andre markedene. Det er veldig mye mindre smolt- og dette vil være en medvirkende årsak til høye laksepriser i overskuelig fremtid.

- Slik situasjonen er nå så hadde vel flere anlegg ønsket å sette ut mer smolt, men, smoltsituasjonen har ingen betydning for situasjonen i dag. Om man hadde satt ut mer smolt nå hadde jo ikke dette kunne blitt høstet som slakteklar fisk før om ett og et halvt år, sier Lars Liabø i Kontali Analyse.

Redde for overproduksjon
Børsnoterte selskaper som Pan Fish, Fjord og Marine Harvest solgte tidligere smolt i det åpne marked. Nå har selskapene stengt anlegg og selger ikke smolt til andre, bortsett for noe som er på kontrakter. Men dette er ikke årsaken til at det er smoltmangel i Norge.

- Årsaken til mangelen på smolt er til dels at alle aktører er forsiktige med å legge ut mer rogn for å unngå overproduksjon av laks. Men det har også biologiske årsaker, påpeker Liabø.

Nå også inn i oppdrett
Og nå har også investor Idar Vollvik fått øynene opp for de glade laksetilstandene.

Etter det NA24 kjenner, til kjøpte Vollvik onsdag 40 millioner aksjer i Pan Fish til snittkurs 6 kroner. Pan-aksjen er nå kroner 6.58, som er en oppgang på 4,44 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere