RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny lekeplass for finansakrobatene

Sist oppdatert:
Norges finansakrobater kan glede seg til åpningen av et nytt luksushotell i De arabiske emiratene. Hotellet er så svært at man trygt kan slappe av i den ene enden av hotellet, mens Økokrim leter etter deg i den andre.

Åpningen av det nye Emirates Palace i Abu Dhabi er like rundt hjørnet. I mars åpner det nye luksushotellet som gir norske finansakrobater et fullverdig alternativ til Burj Al Arab i nærliggende Dubai.

Burj Al Arab går også under navnet «seilet» og er kjent som et yndet feriested for norske finansakrobater. Nå får det kjente hotellet hard konkurranse.

God plass
Det nye enorme hotellet tar opp hele 1 million kvadratmeter og består av 92 suiter og 302 luksusrom. Avstanden fra resepsjonen til suitene lengst ut på øst- og vestsiden er så lang at man kan ta seg god tid til å pakke kofferten når resepsjonisten ringer for å fortelle at det er besøk fra Økokrim.

Luksushotellet rommer et konferansesenter med 1.200 seter i konferansesalen, og en forhall med plass til 2.800 gjester.

Norsk firma med
Under bygningsarbeidet har det norske selskapet ProTech hatt en viktig rolle. Selskapet er eksperter til å skjære plater med enten laser- eller vannskjæringsmaskiner, og på dette hotellet har det vært mye skjæring.

Ådne Kvalbein er salgs- og markedsleder i søsterselskapet til ProTech, og er nå i Abu Dhabi for å se nærmere på arbeidet. Han beskriver det nye hotellet som helt rått.

- Vi har ikke fått lov til å fortelle om hotellet mens arbeidet pågikk. Nå som det er ferdig er det jo blitt helt rått. Det er ekstremt, sier Kvalbein.

Han vil ikke fortelle hvor mye selskapet har tjent på jobben, men sier at «det ble en god slant med penger».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere