RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Lotto-premie på 675 millioner

Foto: norsk-tipping.no
Sist oppdatert:
I år kan du vinne 675 millioner kroner med Norsk Tipping.

Norsk Tipping slutter seg til høsten til Euro Jackpot, et lottospill som vil kunne gi nordmenn muligheten til å innkassere 700 millioner kroner i toppremie.

- Til høsten er vi klar for å slutte oss til Euro Jackpot, et lottospill som skal inkludere mange europeiske land, deriblant Tyskland og Italia. Det starter opp allerede 23. mars, sier direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping til Aftenposten ifølge NTB.

Tippeselskapet ønsker å fornye seg og henge med i kampen for å beholde posisjonen i det norske markedet. Forrige uke sendte selskapet en søknad til Kulturdepartementet om å starte opp med nettspill, ikke bare nettdistribusjon av eksisterende spill.

Jackpot på opptil 675 millioner kroner
Almlid forteller at spillet kommer i tillegg til Lotto og Viking Lotto, og Norsk Tipping regner med å sitte igjen med drøyt 100 millioner i året.

Hver uke blir førstepremien i Euro Jackpot på 10 millioner euro, eller om lag 75 millioner kroner. Jackpoten kan bli ni ganger så stor (675 millioner kroner) men vinnersjansen er naturligvis forsvinnende liten.

Varslet i 2010
Norsk Tipping varslet allerede i 2010 at man var i samtaler med andre land i Norden, samt Tyskland, Nederland og Italia for å etablere Euro Jackpot.

– Det er et initiativ som for en god stund siden kom fra Tyskland, hvor man ønsker å komme med et tilbud på linje med det som i dag er i England, Frankrike og en rekke andre europeiske land. Det er et tallspill som representerer veldig små spilladferdsproblemer, men som har potensial for store premier, sa administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping til TV 2 Nyhetene.

Kulturminister Anniken Huitfeldt uttalte da at man ville innhente uttalelser fra Lotteritilsynet for å se på alle forhold i saken.

Atle Hamar, direktør i Lotteritilsynet, konuderte med:

- Vi har ingen merknader til store jackpoter eller Euro Jackpot med 700 millioner i potten. Dette er uproblematisk sett fra et spilleavhengighetsperspektiv, sa Hamar til Norsk Tippings eget internblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere