RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Ormen Lange-kontrakt

Sist oppdatert:
Bjørge har gjennom datterselskapet Naxys fått tildelt nok et oppdrag i forbindelse med milliardprosjektet Ormen Lange.

Bjørge har fått tildelt en kontrakt for overvåking av rørledningene for Ormen Lange. Det er Hydro som har tildelt et datterselskap av Bjørge oppdraget som skal være verdt 30 millioner kroner.

Systemet som utvikles og produseres av Bjørge skal overvåke belastningene på rørledningene og dermed sikre at det ikke oppstår feil som kan føre til uønsket lekkasje til sjø. Teknologien som utstyret representerer er ny i markedet og forventes å ha et stort markeds potensial både for fremtidige og eksisterende installasjoner.

Bjørge har også kontrakt for leveranse av system for tilstandskontroll og lekkasjeovervåkning av produksjonsrammene på Ormen Lange feltet lokalisert på 850 meters dyp. Teknologien representerer helt nye robuste systemløsninger for overvåking av tilstand i prosesser, rørledninger, strukturer og prosessutstyr under vann, samt overvåking av mulige lekkasjer til sjø fra prosessutstyr og rørledninger.

Overvåkingssystemene baserer seg blant annet på hydroakustikk og elektromagnetisme, hvor hovedbasisen av teknologien har sin opprinnelse fra militært bruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere