RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rød dag på Wall Street

Sist oppdatert:
Hovedindeksene sank til det laveste nivået på mer enn en måned torsdag.

Nok en gang var det rentespøkelset som skremte investorene. Ikke en gang lavere vekst i brutto nasjonalprodukt enn ventet klarte å demme opp for frykten, melder AP.

BNP steg med 4,2 prosent i årets første måneder, ifølge Handelsdepartementet, en svak økning fra 4,1 prosent i de tre siste månedene i 2003, men analytikere hadde regnet med en vekst på 5 prosent..

- Et spørsmål om tid
Og dette vil bare utsette renteøkningen litt, kanskje bare én måned, tror analytikerne.

- Det er bare et spørsmål om tid før sentralbanken hever renta. Det er kun et spørsmål om hvor mye og når, sier Todd Leone, administrerende direktør i SG Cowen Securities.

Tirsdag har den amerikanske sentralbanken innkalt styret til rentemøte, og sentralbanksjef Alan Greenspan har lenge antydet at renteøkning er nødvendig for å hindre at økonomien vokser for raskt.

Færre ledige
Tall fra Arbeidsdepartementet viste at tallet på nye arbeidsledige falt 18.000 i forrige uke, til 338.000 personer. Denne gode nyheten klarte ikke å påvirke markedet i særlig grad. I stedet gjorde fraværet av betydningsfulle nyheter for markedet at nedgangen skjøt ekstra fart.

- Vi er på nedadgående, og det ligger ikke noe konkret bak utviklingen, sier Bill Groenveld i vFinance Investments til AP.

Nøkkeltallene
Industri-indeksen Dow Jones sank med 70,33 poeng eller 0,7 prosent til 10.272,27 poeng, det laveste siden 26. mars, melder AP.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen sank i dag til 1113,88 poeng, ned 8,53 poeng eller 0,8 prosent, også det laveste siden 26. mars.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte på 1958,78, en nedgang på 1,6 prosent eller 30,76 poeng. 24. mars var forrige gang denne indeksen lå så lavt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere