RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Ny rekord - gjeeesp - igjen?

Sist oppdatert:
Oslo Børs startet mars, der februar sluttet: i rekordterritorium.

Hele 14 ganger noterte Oslo Børs seg for nye toppnoteringer i februar. Og en time ut i mars, vaker børsens hovedindeks fortsatt i rekordterreng. Klokken 11.00 står Oslo Børs hovedindeks i 260,00 poeng, mer eller mindre uforandret fra i går.

Tungvekterne på børsen sliter derimot med å holde tempoet opp. Statoil, Hydro og Frontline - de tre mest omsatte aksjene så langt i dag - er alle ned i forhold til gårsdagens sluttkurser. Verst går det med Frontline, som omsettes for 345 kroner, ned 2,54 prosent.

Blant de mest omsatte selskapene, er det Tomra som drar mest opp, fulgt av Tandberg og Telenor. Tomra har i dag ansatt ny konsernsjef, og markedet likte tydeligvis utnevnelsen av Amund Skarholt. Aksjen er så langt opp 3,40 prosent, og handles for 27,40 kroner.

Dagens foreløpige taperaksje er gullselskapet Ecuanor som faller med 7,37 prosent, etter å ha presentert skuffende resultater i dag. Også Golar LNG faller tilbake etter å presentert et svakere resultat enn markedet ventet.

Etter å ha tilrettelagt for statens nedsalg i Statoil, ble meglerhuset Merill Lynch størst aktør på Oslo Børs i februar, fulgt av de som «normalt» topper listen, DnBNor Markets og Enskilda Securities.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere