RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rektor på NHH

Sist oppdatert:
Professor Jan I. Haaland ved Institutt for samfunnsøkonomi er valgt til ny rektor på Norges Handelshøyskole i Bergen.

Samtidig ble Gunnar E. Christensen valgt til ny prorektor, heter det i en pressemelding fra NHH fredag. Sammen skal de utgjøre NHHs faglige ledelse fra 1. august 2005.

– Vi takker for tilliten som er gitt oss og går til oppgaven med stor ydmykhet, sier Jan I. Haaland etter dagens valgmøte ved NHH.

Økt fokus på forskning
I sin programerklæring sier de to nyvalgte lederne at de vil prioritere gjennomføringen av den nye studiestrukturen, mer tid til forskning og videreutvikling av NHHs internasjonale orientering.

– NHH er også inne i en krevende opptrappingsfase, med rekruttering av ny fagstab og behov for nybygg som viktige utfordringer, sier Haaland.

Jan I. Haaland er professor ved Institutt for samfunnsøkonomi. Hans fagfelt er internasjonal økonomi, handel og økonomisk politikk. Den nye rektoren har representert de vitenskapelig tilsatte i styret for NHH siden 2002.

Lang fartstid
Tidligere har han vært instituttstyrer og avdelingsleder på NHH og forskningssjef for Senter for Internasjonale Økonomi og Skipsfart (SIØS) ved Samfunns- og næringslivsforskning (SNF).

Haaland ble utdannet siviløkonom i 1979 og har også høyere avdelingsgrad og doktorgrad fra NHH.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere