RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håvard Solem, TV 2 Nettavisen

Ny runde for SAS i retten

Sist oppdatert:
Over 300 tidligere Braathens-ansatte krever å få overført sine betingelser til et selskap som jobber for sammenslåtte SAS Braathens. Neste uke starter ankesaken i lagmanssretten.

Tirsdag 11. januar klokken 09.00 starter ankesaken for de tidligere Braathens-ansatte i Borgarting lagmannsrett, skriver fagforbundet Handel og Kontor i en pressemelding.

Over 300 ansatte krever å få videreført ansienniteten og stillingsprosenten som de hadde i Braathens til SAS SGS.

Det er satt av 12 dager til saken, men den kan være avsluttet før tiden.

Kjernen i saken er om overføringen er å betrakte som en virksomhetsoverdragelse eller ikke. LO mener at oppsigelsene er ugyldige, i tillegg til at alle de tidligere Braathens-ansatte må få tilbake alle betingelser de hadde før sammenslåingen.

-Saken er av så stor prinsipiell betydning at jeg ikke ser bort fra at den vil gå helt til Høyesterett, sier faglig sekretær Egil Chr. Bøckmann i Handel og Kontor i meldingen.

SAS kjøpte Braathens i 2002, og samordnet bakketjenestene gjennom at Braathens outsourcet sine tjenester. Dermed mistet tidligere Braathens-ansatte mange av rettighetene og betingelsene de hadde hatt ved overgang til SAS. I tillegg ble mange nedbemannet, og de fleste andre måtte søke på tilsvarende stillinger i det nye selskapet. Enkelte fikk også helt nye arbeidsoppgaver.

Da saken ble behandlet i Asker og Bærum tingrett i fjor høst, var dommerne uenige om utfallet. Flertallet kom imidlertid til at at de tidligere Braathens-ansatte ikke hadde krav på å få overført sine rettigheter i Braathens til SAS. Unntaket var 40 ansatte som jobbet i Molde og Kristiansund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere