RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny smell for Sveriges mektigste

Sist oppdatert:
Sveriges mektigste forretningsmann, Johan Björkman (59), mistenkes for grov skatteunndragelse. I august ble han avhørt om en mulig innsidehandel.

Johan Bjorkman ble i vår kåret til svensk næringslivs mektigste mann av det svenske næringslivsmagasinet Affärsvärlden. På andre plass kom statsminister Göran Persson. Björkman er styreformann i Stenbeck-sfærens selskap Invik, og i det mektige statlige tredje AP-fonden.

Politiet mener Björkman står bak en Liechtenstein-stiftelse som mistenkes for brudd på reglene om innsidehandel, i følge den svenske avisen Expressen.

Handelen skal ha skjedd i forbindelse med oppkjøpet av det sveitsiske transporttselskapet Danzas, og skal dreie seg om verdier for rundt 60 millioner kroner.

Skatteunndragelse

Nå mener kobrottsmyndigheten - Sveriges svar på Økokrim - at Liechtenstein-stiftelsen har unndratt store beløp fra beskatning i Sverige.

Björkman flyttet til Storbritannia i 2000. I mellomtiden har skal midlene som konrolleres av Liechtenstein-stiftelsen, ha vokst til over 100 milloner kroner.

Strafferammen for grov skatteunndragelse er seks år i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere