RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny teknikk sparer strøm

Sist oppdatert:
Hver eneste time døgnet rundt avleses strømmåleren hos strømkunder i Buskerud, Vestfold og Grenlands-området. Prisen varierer kraftig i løpet av dagen, og dermed kan forbrukerne selv vite når de bør være nøysomme med strømbruken.

Buskerud Kraftnett gjennomfører for tiden et prøveprosjekt som omfatter 4000 kunder i Drammen og 1000 på Kongsberg.

I Vestfold og Grenland er ytterligere 5000 strømkunder med i et liknende prosjekt Skagerak Energi Nett gjennomfører, skriver Dagbladet.

Deltakerne i prosjektet har billigere strøm og nettleie i store deler av døgnet, mot økning i prisen mellom klokken 7 og 11 om morgenen og mellom 16 og 20 om kvelden. Dermed kan forbrukerne styre strømbruken sin fra time til time, og kutte i forbruket når prisen er høyest.

Forskere ved Sintef i Trondheim skal med bakgrunn i tallene fra Buskerud kartlegge nye forbruksmønstre, samt hvor mye strømkundene sparer på det nye systemet.

Olje- og energiminister Einar Steensnæs bekrefter at det er betydelig interesse for prosjektet fra politisk hold. Han mener forbrukerne stimuleres til å kartlegge eget strømforbruk, og at systemet gir mulighet til mer fornuftig energibruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere