RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Windows: Sårbar i et halvt år

Foto: Microsoft
Sist oppdatert:
Overgangen til 64-bits operativsystem er ikke problemfri. Brukerne kan stå overfor et halvt år uten virusprogram.

Brukere av både Symantecs Norton-produkter og MacAfees sikkerhetsprodukter har støtt på problemer med installasjonen på nye Windows 64-bit.

Endringer
I utgangspunktet skal de fleste produkter lett kunne fungere på det nye operativsystemet, men med sikkerhetsprogramvare er det annerledes.

Problemet består i at sikkerhetsprogramvaren bruker en del spesielle kjernefunksjoner i Windows som er forandret i den nye Windows-versjonen grunnet overgangen fra 32 til 64-bit.

Dette skaper ikke problemer for vanlig programvare fordi man ikke har behov for tilgang til denne typen funksjoner i disse programmene.

Lang ventetid
Når de store selskapene får oppgradert sin programvare er høyst usikkert. Analytiker Rob Enderel i Enderel Group, har advart at det kan ta alt fra 30 til 180 dager før sikkerhetsprogramvaren blir tilgjengelig for 64-bits Windows, i følge vunet.com.

Det å bruke Windows uten en eller annen form for ekstra sikkerhetspakke fremstår for svært mange som helt uaktuelt.

Også driverproblemer
Mangel på sikkerhetsprogramvare er ikke det eneste problemet Windows 64-bit har for øyeblikket. Drivere til en lang rekke maskinvarekomponenter ser ut til å vente på seg. Produsentene ser ut til å ha nedprioritert klargjøring av produkter til lanseringen av Microsofts nye operativsystem.

Grunnet problemene en som bruker støter på ved overgangen til det nye operativsystemet, er det lite trolig at Microsoft vil oppleve en hærskare av brukere som ønsker å bytte så fort som mulig. Dette til tross for at operativsystemet er over et år forsinket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere