RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye børsrykter om Google

Sist oppdatert:
Søkemotoren Google vil ta egen medisin når selskapet skal børsnoteres. Financial Times skriver at selskapet vil legge ut aksjer for salg over interenett.

Det kommer stadig oftere rykter om at verdens største søkemotor, Google, skal børsnoteres på Nasdaq. Selskapet eies fortsatt av gründerne og anses som dotcom-bransjens virkelige godbit.

Nettauksjon
I motsetning til mange av konkurrentene har nemlig Google en bunnsolid økonomi med en knapp milliard kroner i overskudd og tre milliarder i omsetning. Foreløpige anslag gir Google en markedspris på 97 milliarder kroner.

Financial Times skriver fredag at en børsnotering er nært forestående og at utsalget vil skje på en svært original måte. Selskapet vil nemlig legge ut aksjene til salg på internett, gjennom en auksjon. Dermed kan aksjene spres på flere hender og prissettingen er helt opp til markedet.

Ved tradisjonelle børsnoteringer er det tilretteleggerne og meglerhusene som i stor grad bestemmer både hvem som skal få kjøpe aksjer og hva de skal koste. Ikke uventet er investeringsbankene svært kritiske til Googles planer om nettauksjon.

Etterlengtet
De påpeker at dette lett kan føre til at prisen skrus i taket fordi mange privatpersoner vil sikre seg en liten bit av Google.

Wall Street har lenge ventet på en børsnotering av gullkalven Google. For det første er selskapet attraktivt i seg selv, samtidig begynner det å bli en stund siden forrige gang et større internasjonalt selskap ble børsnotert.

Finansdirektør George Reyes i Google skal nylig ha holdt flere møter med investeringsbanker og en børsnotering kan komme alt i mars neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere