RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye stemmer skal vinne radiokrigen

Sist oppdatert:
Med nye programledere som Arne Brimi og Einar Gelius tar P4 opp kampen med Kanal4. Etter nyttår mister radiokanalen mellom 200.000 og 300.000 lyttere, og konkurransen om både lyttere og annonsekroner blir langt tøffere.

Like før børsåpning fredag morgen la P4 frem tallene for tredje kvartal. Resultatet var skuffende lesning, og det ble kjent at kanalen i løpet av det neste året skal kutte ti millioner kroner i kostnader. Innsparingen skal blant annet skje ved at ansatte som slutter, ikke erstattes.

Den store spenningen knytter seg nå til i hvilken grad kanalen klarer å ta opp kampen mot Kanal4 ved årsskiftet. Fredag la P4 frem sendeskjemaet som skal kapre lytterne for pressen.

Godt rustet

Kanalen strutter av selvtillit, og føler seg godt rustet med sitt programlederteam bestående av nye og gamle ansikter.

- Vi bryter ingen konsesjonsvilkår med det nye sendeskjemaet - det er et løfte, sa programdirektør Trygve Rønningen i P4 på pressekonferansen fredag.

Med kokk og prest på laget

For å vinne kampen om lyttere og annonsekroner, har P4 endret samtlige sendinger, med unntak av morgensendingene. Nytt av året blir blant annet Arne Brimis matprogrammer to ganger i uken. Han skal figurere sammen med Silje Stang og Kårsten Eidem Løvaas i programmet Colusseum, som er P4s storsatsing på kultur og underholdning.

Einar Gelius, kjent som sogneprest i Vålerenga kirke, får eget livssyns-program, og skal måle krefter med Petter Nome i Kanal4. Også tidligere TV Norge-programleder Lise Askvik blir å finne i P4.

Lytterne avgjør

- P4 er i rute. Vi tror på oss selv, annonsørene tror på oss, og vi er veldig godt fornøyde med sendeskjemaet, sa Rune Brynhildsen på pressekonferansen.

Brynhildsen mener at radiokanalen nå må vise seg fra sin beste side, ettersom det er lytterne som avgjør hva som skjer etter nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere