RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nykommer til topps på børsen

Sist oppdatert:
Nykommeren Revus Energy går rett til topps på vinnerlista på Oslo Børs. Hovedindeksen går stikk motsatt vei.

Revus-aksjen omsettes etter en drøy halvtimes handel for 46,20 kroner på Oslo Børs mandag formiddag. Det er nesten ti prosent over emisjonskursen under kapitalinnhentingen i forkant av noteringen.

I tillegg til Revus Energy, er det to andre nykommere på Oslo Børs mandag; Eidesvik Offshore og Kongsberg Automotive.

Mens nykommeren Revus har vind i seilene, går det motsatt vei for Oslo Børs. Hovedindeksen er etter en times handel ned 0,27 prosent etter fredagens toppnotering på 280,90 poeng. Dermed slår børsen følge med de internasjonale markedene, til tross for rekordhøy oljepris.

Blant vinnerne så langt mandag er oppdrettsselskapet Domstein som stiger med hele 5,88 prosent. Det skjer til tross for at konkurrentene Pan Fish og Fjord Seafood begge faller i verdi. I de to sistnevnte har det de siste dagene blitt omsatt store poster, og i Pan Fish har skipsreder Johhn Fredriksen lagt inn et bud på hele selskapet på 1,45 kroner aksje. Domstein-kursen stiger nok derfor på håp om at den omstruktureringen som man aner konkurene av i oppdrettsbransjen også skal komme Domstein til gode.

Både Pan Fish og Fjord er blant dagens mest omsatte aksjer. I førstnevnte har DnBNor solgt sine knappe 300 millioner aksjer i dag.

Blant børsens tungvektere er det skrevet mye i rødt mandag. Unntaket er Statoil og Frontline, som stiger med henholdsvis 0,39 prosent og 0,38 prosent. Rekordprisen på olje på over 60 dollar fatet bidrar til å holde oljeaksjene opp. Norsk Hydro er foreløpig uforandret fra fredag.

Yara, DnBNor, Telenor, Orkla og Tandberg faller alle med mellom en halv og to og en halv prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere