RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt datavirus forkler seg som beskyttelse

Sist oppdatert:
Dataviruset Sasser herjer med PC-brukere verden over. Nå advarer ekspertene mot et nytt virus, som utgir seg for å være beskyttelse mot Sasser-ormen.

Over én million PC-er verden over er smittet av Sasser. Nå kommer parasittene som forsøker å sko seg på folks bekymring. En ny variant av viruset Netsky utgir seg for å kommer fra kjente antivirusselskaper som vil beskytte deg mot Sasser.

Siden Sasser-ormen begynte å spres over internett lørdag, har rundt regnet én million PC-er blitt smittet, og spredningen fortsetter i samme takt som i går.

Flere infiseres
- Naturligvis er det mange som renser bort ormen fra sine PC-er, men nye maskiner fortsettes å infiseres, sier Patrik Runald hos sikkerhetsselskapet F-secure til ComputerSweden.

I går tok hackergruppen Skynet, skribentene bak Netsky-ormen, på seg skylden for Sasser. I dag har ytterligere et nytt Netsky-virus begynt å spre seg.

Utgir seg for å være beskyttelse
Den infiserer PC-er gjennom e-postmeldinger som utgir seg for å komme fra noen av de kjente virusselskapene.

I e-posten advares du om at PC-en din er infisert av Sasser eller andre virus, og oppfordrer deg til å kjøre den vedlagte filen. Gjør du det, blir du i stedet infisert av det nye Netsky-viruset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere