RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt fall i oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen gikk på en ny smell tirsdag morgen.

Prisen på råolje falt cirka halvannen dollar mandag ettermiddag, og natt til tirsdag fortsatte fallet. Den amerikanske referanseoljen WTI ble i morgentimene omsatt for 53 dollar per fat, 2,3 dollar lavere enn rekordnoteringen på 55,33 dollar tidlig mandag.

I London sluttet Brent Blend for levering i desember på 48,91 dollar per fat mandag. Samme kontrakt ble omsatt for like over 50 dollar mot slutten av forrige uke.

Ekspertene er uenige om hvor prisen skal videre. Japans finansminister rykket i går ut og advarte mot priser på opp mot 60 dollar fatet. Samtidig forsøker Opec febrilsk å kjøle ned oljemarkedet med forskjellige utspill.

Mandag ble det blant annet fra Opec-hold uttalt at etterspørselen vil gå ned i 2005 som følge av de rekordhøye prisene. Det vil igjen kunne føre til lavere priser på sikt.

Nå får Opec støtte fra investeringsstrategen Dariusz Kowalczyk hos CFC Securities Ltd. i Hong Kong.

- Dersom prisene holder seg, vil forbrukerne bli nødt til å justere sitt forbruksmønster for å kunne ha råd til bensin og fyringsolje, sier han til Bloomberg.

John Caiazzo i meglerfirmaet Acuvest i California er blant dem som tror det er penger å tjene på å satse på et kraftig fall i oljeprisen.

- Vi tror fortsatt den høye oljeprisen er et resultat av en egen terrorfaktor, og at lagre og produksjon er mer en tiltrekkelig til å holde tritt med etterspørselen. Jeg forventer en gevinst for dem som er «short» på råolje, sier han, og peker på tradere som har tatt posisjoner slik at de vil tjene grovt på et oljeprisfall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere