RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt IP-telefoniselskap

Sist oppdatert:
I et marked som flyter over av IP-telefonileverandører, og der flere må gi opp, starter Catch og Elkjøp opp en ny aktør.

Catch Communications, en av de største bredbåndsleverandørene i Norge, har i dag inngått en avtale med Elkjøp om å etablere en felles satsing på IP-telefoni. Dette er et dristig skritt i et konkurranseutsatt marked, men samarbeidet kan gi satsningen suksess.

Catch har etablert selskapet IP Talk AS for satsningen. IP Talk har en distribusjons- og markedsavtale med Elkjøp Nordic som vil selge den nettuavhengige IP-telefoniløsningen. Produktene vil bli lansert i Norge i løpet av september 2005, med mulig påfølgende lansering i Sverige og Danmark.

Viktig markedskanal
At løsningen er nettuavhengig betyr at man ikke trenger å ha bredbånd fra Catch for å benytte IP-løsningen. I prinsippet kan en koble seg til på en hvilken som helst bredbåndslinje i hele verden og benytte telefonen.

Elkjøp representerer en viktig markedssatsning for Catch, og vil gi dem en betydelig fordel i forhold til de andre aktørene som opererer mer eller mindre på egenhånd.

- Introduksjonen av nettuavhengig telefoni markerer et viktig skifte for Catch hvor vi posisjonerer selskapet fra i hovedsak å være en linjeleverandør til å kunne levere tjenester uavhengig av plattform. Avtalen med Elkjøp innebærer en sterk oppstart for IP Talk og gir en effektiv distribusjon, sier konsernsjef Hasse Iwarsson i Catch i en pressemelding.

Elkjøp-opsjon
Avtalen innebærer at Elkjøp vil markedsføre og distribuere produktene, mens Catch vil stå for utvikling og tjenesteproduksjon. Elkjøp har en kjøpsopsjon på opp til 25 prosent av aksjene i selskapet avhengig av kundetilfang de første 21 månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere