RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt mattilsyn gir dyrere vann

Mattilsynet får nå ta stive årsgebyrer for å føre tilsyn med drikkevannet. Dermed må du vente deg økte priser på kommunale vann- og avløpsgebyrer.

Bare for Oslos del vil det bli en tidobling av kostnadene næringsmiddeltilsynet i dag har med målinger og kontroll av byens drikkevannsforsyning, skriver Forbruker-Rapporten.

Forbrukerombudet påpeker i et brev til Miljøverndepartementet at d en nye gebyrmodellen vil påføre Oslo kommune en merkostnad på mer enn 4 millioner kroner.

- Forbrukerrådet har hele tiden stilt seg positiv til etableringen av Mattilsynet, men har vært kritisk til måten Mattilsynet finansieres, der det legges stor vekt på bruk av gebyrer. Etter vår mening burde større del av driften vært finansiert over statsbudsjettet, sier regionsjef Terje Kili i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet ber om departementets syn på at de økte kostnader for enkelte kommuner utover det som er de reelle kostnadene, mest sannsynlig vil gå utover kommunens innbyggere.

I høringsrunden før etableringen av det nye Mattilsynet mente Forbrukerrådet prinsipielt at det må være en offentlig oppgave å gi forbrukerne i Norge trygg mat. Derfor burde finansieringen av Mattilsynet sikres over statsbudsjettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere