RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt nei til Lidl i Oslo

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo kommune står fast på sine avslag av Lidls byggeplaner, men beklager formuleringen i deler av et svarbrev.

Oslo kommune har levert sitt svar til Konkurransetilsynet vedrørende behandlingen av tre søknader om etablering av Lidl-butikker i Oslo, og konklusjonen er enkel. Oslo kommune står på sitt. Lidls tre søknader om etablering kommer ingen vei.

Krevde forklaring
Konkurransetilsynet sendte i slutten av april et brev til Oslo kommune der tilsynet ba om en forklaring på hvorfor Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune i tre tilfeller har avslått Lidls planer om å etablere dagligvarebutikker i Oslo.

Oslo kommune fikk svarfrist 18. mai, men levert sitt svart til Konkurransetilsynet først 6. juni.

Konklusjonen i svarbrevet er at Plan- og bygningsetaten står på sitt, Lidl får fortsatt ikke etablere seg på noen av de tre stedene.

I sitt brev til kommunen satt Konkurransetilsynet særlig spørsmålstegn ved at det i to av avslagene ble argumentert med at Lidls etablering ville svekke grunnlaget for lokale kjøpesentre og butikker.

Beklager formulering
I et av svarbrevene til Lidl skrev nemlig kommunen at «beregninger viser at tilbudet ikke står i forhold til et udekket/en økende etterspørsel i det lokale marked og er således ikke tilpasset stedets kundegrunnlag og handelsomland. Forholdet til Homlia senter som bydelssenter og møteplass er videre et viktig moment. Etaten tar ikke stilling til konsekvenser for andre forretninger med tanke på økt konkurranse, men vurderer konsekvenser for eksisterende senterstruktur. Tiltaket vil kunne bidra til en undergraving av senteret, som opplever problemer allerede i dag.»

Oslo kommune beklager nå denne formuleringen, men avviser at avslagene er begrunnet ut fra konkurransehensyn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere