RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt «njet» til Telenor

Sist oppdatert:
Nok en gang må Jon Fredrik Baksaas og Telenor gå tapende ut av en russisk rettssal. Men Telenor gir seg ikke.

Telenor har igjen fått retten mot seg i den maratonlange krigen om kontrollen i det russiske mobilselskapet Vimpelcom.

NA24 - din næringslivsavis

Ankedomstolen opprettholder avgjørelsen fra 15. mai. Da gikk voldgiftsdomstolen i mot søksmålet fra Telenor, melder Vimpelcom torsdag.

Kan bli anket
- Vimpelcom er glad for avgjørelsen som igjen opprettholder gyldigheten av aksjonæravgjørelsen fra september 2005 som godkjente oppkjøpet av CJSC Ukrainian Radio Systems (URS), skriver selskapet.

Avgjørelsen kan bli anket av Telenor.

- Vi gir oss ikke, nei. Det er i alle fall to muligheter igjen. Vi mener vi har en så pass god sak at vi tar dette videre, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard til NA24.

Vil ikke kjøpe i Ukraina
Det var en rettsinstans i Moskva som 15.mai avviste Telenors forsøk på kjenne det russiske mobilselskapet Vimple Communications beslutning om å kjøpe ukrainske URS /Wellcom, ugyldig.

I september i fjor gikk, som nevnt, en ekstraordinær generalforsamling i Vimpelcom inn for et oppkjøp av det lille ukrainske mobilselskapet. Telenor, som er nest største eier i Vimpelcom, har siden planen ble kjent for et par år siden jobbet knallhardt for å stoppe kjøpet.

Telenor mener det foreligger regelbrudd i forbindelse med vedtaksprosessen i tillegg til at de mener prisen er alt for høy. Telenor er hovedaksjonær i Ukrainas største mobilselskap Kyivstar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere