RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt stortap for Pan Fish

Sist oppdatert:
Pengene fortsetter å renne ut av sjømatkjempen Pan Fish. Først i 2005 vil selskapet går med overskudd, ifølge konsernsjef Atle Eide.

Lakseprisene kryper sakte men sikkert oppover. Likevel greide ikke Pan Fish å tjene penger i tredje kvartal. Underskuddet før skatt endte på 171 millioner kroner.

Trøsten er at kvartalstallene er langt hyggeligere enn det de var på samme tid i fjor. Da leverte Pan Fish et underskudd på hele 620 millioner.

Salg av flere virksomheter har bidratt til at omsetningen har falt kraftig det siste året. Mens Pan Fish solgte varer for 999 millioner kroner i tredje kvartal i fjor, endte omsetningen i år på 791 millioner.

Pan Fish-ledelsen tror på økte laksepriser i 2004. Oppturen vil imidlertid ikke være nok til å gi selskapet overskudd. Først i 2005 kommer Pan Fish til å levere et plussresultat, anslår Pan Fish-ledelsen i rapporten for tredje kvartal 2003.

- Oppdrettsbransjen må fortsatt arbeide for å gjenopprette balansen i markedet for laks. Pan Fish skal også i fortsettelsen ta aktivt del i dette, og vi har tro på at de grep som gjennomføres internt hos oss, og i markedet generelt, gjør at vi kan vende tilbake til lønnsom drift i 2005, sier konsernsjef Atle Eide i en kommentar til tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere