RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama-effekten uteble

(Scanpix)
Wall Street klarte ikke å dra nytte av euforien etter nyvalget av president i USA.

For til tross for tidenes oppgang på en valgdag tirsdag, åpnet børsene i USA ned onsdag.

Dow Jones-indeksen falt mest fra start med en nedgang på 1,75 prosent, men S&P 500 og NASDAQ var ikke langt bak med et verdifall på henholdsvis 1,67 prosent og 1,56 prosent.

Det betyr at Wall Street tok opp trenden fra de europeiske børsene.

Bred nedgang
På det europeiske kontinent har man nemlig heller ikke klart å få noen positiv Obama-effekt til tross for at det tirsdag ble valgt ny sheriff i verden. Heller ikke det faktum at den europeiske favoritten vant, klarte å trekke de viktigste indeksene opp.

En halv time etter at Wall Street åpnet for handel var samtlige av de store børsene i Europa ned. Størst var fallet på CAC 40 i Paris som var ned 2,39 prosent, tett fulgt av FTSE 100 i London som hadde en nedgang på 2,17 prosent.

Deretter fulgte FTSE Eurofirst 300, DAX i Frankfurt, Bel 20 i Brussel og Mibtel i Italia med nedganger på henholdsvis 1,94 prosent, 1,76 prosent, 1,71 prosent og 0,79 prosent.

Til sammenligning var Oslo Børs på samme tid ned med 3,83 prosent.

Opp i øst
Lyspunktene onsdag kom på børsene i Asia. Der gikk alle de viktigste indeksene opp mellom 4,46 prosent og 2,14 prosent, med ett unntak. Den indiske NSE 50-indeksen falt med 4,68 prosent.

Den indeksen som økte mest i Asia var den japanske Nikkei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere